Routes

Kernvisie

Voor wie
Voor alle kinderen (PO) waarvan je weet dat het er absoluut in zit, maar het er niet uitkomt. Voor die kinderen die gezien worden als druk, afwezig, lastig te begeleiden, niet stil kunnen zitten, gevoelig, creatief en vol fantasie. Zowel het kind, de school en de ouders doen hun stinkende best om het leren te laten lukken en toch lukt het niet om het automatiseren onder de knie te krijgen en blijft het kind moeite houden met lezen, rekenen en spelling. Dat dit gevolgen heeft voor het zelfvertrouwen mag duidelijk zijn. De Kernvisiemethode kan hierin een uitkomst bieden.kernvisiecoachbadge

De Kernvisie methode
Doel van het coachen volgens de Kernvisie methode is het kind te laten ervaren dat het wel kan lezen, rekenen en spellen en wel tot resultaten kan komen, op een manier die past bij het kind. De Kernvisie methode laat het kind ontdekken welke leerstrategie goed past. Vaak zie je bij de kinderen die vast lopen in ons onderwijs, dat zij een voorkeur hebben voor denken in beelden en vanuit hun gevoel (rechtsgeoriënteerde leerstijl). Ons onderwijs is rationeel en auditief ingericht (linksgeoriënteerde leerstijl).  Dat kan botsen. De Kernvisie methode leert kinderen diverse technieken aan om lesstof zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Dus foute informatie er uit, de goede informatie in het hoofd. Kinderen worden zelf verantwoordelijk voor de oplossing. Ook de hulp en ondersteuning van de ouders is hierbij erg belangrijk. Op deze manier leert het kind zijn eigen persoonlijke kracht kennen en kan het vanuit die kracht leren. En niet onbelangrijk: het plezier in het leren komt weer terug en daarmee ook het zelfvertrouwen.

Het coachingstraject
In de coachingsessies zal het kind zich de technieken van de Kernvisie methode eigen maken. Tussen elke sessie zit drie weken. In deze weken heeft het kind de tijd om datgene wat hij geleerd heeft zich eigen te maken. De ouders zijn, zoals al eerder benoemt, erg belangrijk in deze weken. Bij elke sessie zit er dan ook 1 ouder bij om te zien welke geleerde techniek het kind aangeleerd krijgt. Na de intake is er vaak tijd om de  basismethodiek aan te leren. In elke daarop volgende sessies worden er nieuwe elementen aangereikt. Het kind zal zelf ontdekken dat het leren en de daarbij behorende resultaten beter gaat. En dat is natuurlijk een positieve boost voor het kind, de ouders en school en zal de motivatie en het plezier om te leren vergroten.

Wat komt er aan bod
Het alfabet, lezen, spelling, lange klank/korte klank, twee letterklanken, tegenwoordige tijd, verleden tijd, voltooid deelwoord, leren van langere teksten, automatiseren rekensommen en tafels, topografie, mindmappen en klokkijken. (De behandelde onderwerpen zullen afhangen van de leeftijd van het kind)
De concentratie zal verbeteren, de faalangst zal minder worden en het kind zal denken: ‘Ik kan het ook!’.

 

Relax Kids

Relax kids lessen zijn lessen die opgebouwd zijn uit 7 stappen:

 1. Bewegen  ( een warming up )
 2. Spel ( plezier- en een ontspannend spel)
 3. Stretch ( rekken en strekken)
 4. Massage ( voel) de kinderen masseren zichzelf of elkaar.
 5. Adem ( ademhalingsoefeningen)
 6. Affirmaties ( we zeggen iets leuks en liefs over onszelf)
 7. Ontspanning ( visualisatie )

Een Relax Kids les werkt aan verschillende doelen:

 • Kinderen helpen om basisvaardigheden van ontspanning te leren
 • Kinderen helpen om zich bewust te worden van hun gevoelens en emoties en technieken leren om hier mee om te kunnen gaan
 • Kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en ontspannen
 • Ontwikkelen lichaams- en ruimtebesef bij kinderen
 • Ontwikkelen lichamelijke en emotionele gezondheid
 • Ontwikkelen concentratievaardigheden
 • Werken aan het verbeteren van het algehele gedrag van kinderen
 • Bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen
 • Werken aan het verbeteren van schoolprestaties van kinderen

Relax Kids heeft een positief effect op kinderen met autisme, hyperactiviteit, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, trauma, dwangneuroses, depressies, laag zelfbeeld, boosheid en angstproblemen gehad.

Ontspanning met Relax Kids heeft kinderen geholpen leren om te gaan met een scala aan stressvolle situaties zoals pesten, examens, echtscheiding, rouw, langdurige ziekte en ziekenhuis- en doktersafspraken. Relax Kids werkt goed met zowel begaafde en getalenteerde kinderen als met kwetsbare en laag presterende kinderen.

Er zijn verschillende soorten Relax Kids lessen. Bij Kindercoach De Speelboom biedt ik de volgende lessen aan:

Little stars les voor alle kinderen uit groep 1 en 2

Een Little Stars les is geschikt voor kinderen van 3 t/m 5 jaar en duurt 45 minuten. De les bestaat uit: dans en beweging, zingen, ontspannende spelletjes, stretching, onderlinge kindermassage, positief zelfbeeld creëren en verhalen visualisaties. Het helpt bij hyperactiviteit, angsten, driftbuien en slaapproblemen. 

Kosten: een leskaart met 5 lessen kost €40                      

Magische wereld les voor alle kinderen van 6-8 jaar  

Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen.

Ga mee op een bijzonder avontuur en ontdek hoe je d.m.v. beweging, spel, stretch massage,  visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen.

De oefeningen zijn thuis of op school ook gemakkelijk te doen. Wanneer het kind voelt dat het even niet zo goed gaat, bang of onrustig wordt kan het kind voor zichzelf een oefening inzetten om uit zichzelf de rust te behouden.

Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. 

Kosten: een leskaart met 5 lessen kost € 50                         

Chill Skills cursus voor alle kinderen uit groep 6/7/8 en brugklassers

De Chill Skills cursus ligt in het verlengde van Relax Kids en dan voor oudere kinderen. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Positief denken; Visualisatie; Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om; Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen; Gezond leven; Goed voor jezelf zorgen; Gelukkig zijn; Zelfvertrouwen

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden.  Ze leren zichzelf beter kennen en te vertrouwen op zichzelf. Hierdoor zijn ze in staat om beter om te gaan met stress, zich te focussen en te ontspannen bijvoorbeeld voor een toets of het maken van huiswerk.

Je kind krijgt wekelijks een aanvulling in de inspiratiemap met eigen ervaringen om mee naar huis te nemen. Hiermee kunnen thuis en op school de oefeningen gericht en naar eigen inzicht en behoeften ingezet worden. Een vaardigheid om levenslang van te genieten!

Kosten: een leskaart met 5 lessen kost € 50                                  

Kind-ouder Relax Kids les Leeftijd kind: 4- ongeveer 10 jaar.

Een heerlijk ontspannen uurtje samen met je kind. We doen ontspanningsoefeningen, stretchoefeningen, gaan masseren en eindigen met een geleide meditatie. Je bent een uur lang heel intensief en gericht op elkaar. Hoe mooi is het om totale aandacht voor je kind te ervaren.

En je doet ideetjes op, om samen thuis met jouw kind te ontspannen.

Kosten: een leskaart met 4 lessen kost € 60 (totaal prijs voor beiden)                             

 Ik start een les wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.
De lessen kunnen gegeven worden wanneer er minimaal 4 kinderen zijn aangemeld. 

Relax Kids is ook erg leuk op school of de BSO. Neem contact op, De Speelboom denkt graag met je mee!

F.A.Q.

Neem contact op via het contactformulier, dan kunnen we samen kijken of ik iets kan betekenen.